Solidarność Podbeskidzie Zmarł Ryszard Anus

Zmarł Ryszard Anus

Z głębokim smutkiem i żalem przyjęliśmy wiadomość, że w sobotę 3 lipca 2021 roku w wieku 62 lat zmarł Ryszard Anus, wieloletni działacz „Solidarności”, chorąży regionalnego pocztu sztandarowego.

Ryszard Anus był działaczem międzyzakładowych struktur NSZZ „Solidarność” Fabryki Samochodów Małolitrażowych w Bielsku-Białej, następnie Fiata Auto Poland i FCA Poland. W latach 1998-2002 Ryszard Anus pełnił funkcję wiceprzewodniczącego Międzyzakładowej Organizacji Związkowej NSZZ „Solidarność” FAP, a w obecnej kadencji był członkiem Komisji Międzyzakładowej NSZZ „Solidarność” FCA Poland oraz członkiem Regionalna Komisji Rewizyjnej NSZZ „Solidarność” Regionu Podbeskidzie. Przez wiele lat pełnił też funkcję chorążego sztandaru podbeskidzkiej „Solidarności”.

Odszedł od nas dobry, prawy człowiek, zaangażowany w sprawy „Solidarności”, do końca wierny ideałom, które mamy wypisane na sztandarze: Bóg Honor Ojczyzna..

Rodzinie, przyjaciołom i znajomym śp. Ryszarda Anusa
wyrazy najgłębszego współczucia i solidarności w bólu

Wieczne odpoczywanie racz Mu dać Panie…

Ostatnie pożegnanie śp. Ryszarda Anusa odbędzie się w środę, 7 lipca 2021 w kościele pod wezwaniem św. Jana Chrzciciela w Bielsku-Białej Komorowicach. Uroczystości rozpoczną się o godz. 14 modlitwą różańcową, a o godz. 14.30 odprawiona zostanie żałobna Msza św. po zakończeniu której odprowadzimy Zmarłego na miejscowy cmentarz.