Rozpoczęło się pierwsze popandemiczne, stacjonarne posiedzenie Komisji Krajowej

• Kraj
  • Autor: Admin

fot.M.Żegliński

Rozpoczęło się posiedzenie Komisji Krajowej NSZZ „Solidarność” w Spale. To pierwsze stacjonarne posiedzenie Komisji Krajowej od sierpnia 2020 r., co oczywiście wynikało z sytuacji pandemicznej.

Posiedzenie tradycyjnie rozpoczęło się od modlitwy, także w intencji działaczy „Solidarności”, którzy zmarli w ostatnich miesiącach, w tym Zbigniewa Majchrzaka, wieloletniego przewodniczącego Krajowego Sekretatiatu Budownictwa i Przemysłu Drzewnego, członka Komisji Krajowej.

W trakcie dzisiejszego posiedzenia Komisja Krajowa będzie głosować m.in. nad przyjęciem realizacji budżetu Komisji Krajowej za 2020 r., przyjęciem budżetu Komisji Krajowej na rok 2021, zmianie uchwały KK nr 17/17 ws. zasad oraz sposobów głosowania przy wykorzystywaniu środków bezpośredniego porozumiewania się na odległość, co oczywiście ma ułatwić prace w sytuacji powrotu sytuacji pandemicznej, uchwał ws. wsparcia inicjatywy Komitetu Inicjatywy Ustawodawczej projektu „Emerytura za staż”. Nie zabraknie również informacji z pracy Prezydium Komisji Krajowej, zespołów Komisji Krajowej, Rady Dialogu Społecznego, Rady Ochrony Pracy sekretariatów branżowych i regionów.

www.tysol.pl