Decyzja Prezydium KK nr 96/2013 ws. udziału NSZZ „Solidarność” w charakterze współ – wnioskodawcy w projekcie: „Przyszłość relacji przemysłowych oraz wdrażanie strategii Europa 2020” przygotowanym przez Konfederację Pracodawców Miasta Wilno i Biznesu Lokalnego z Litwy

Prezydium Komisji Krajowej NSZZ „Solidarność” wyraża zgodę na udział
NSZZ „Solidarność” w charakterze współ – wnioskodawcy w projekcie ponadnarodowym
o tytule „Przyszłość relacji przemysłowych i wdrażanie strategii Europa 2020” przygotowanym Konfederację Pracodawców Miasta Wilno i Biznesu Lokalnego
z Litwy, co jest jednoznaczne z podpisaniem listu intencyjnego oraz przygotowaniem
i złożeniem wraz z wnioskiem projektowym dokumentów wymaganych od współ -wnioskodawcy.  Pozostali partnerzy projektu to: litewski związek zawodowy „Solidarność”, EZA, Centrum Zarządzania Projektami i Szkoleniowe – organizacja non profit, Łotewska Akademia Chrześcijańska (członek EZA).

Budżet przypisany na zadania przewidziane do realizacji przez NSZZ „Solidarność”
to 16374 EUR, z czego wymagany 20% wkład własny to 3275 EUR, który może być wniesiony w formie wynagrodzeń pracowników. Zadania przewidziane do wykonania obejmują: organizację 2 dniowej konferencji w Polsce, tłumaczenie raportu z konferencji, przygotowanie i publikacja krótkiego artykułu w prasie (dowolnej) oraz dłuższej publikacji
w dzienniku zajmującym się problematyką rynku pracy, przygotowanie 100 plakatów, które będą przekazane organizacjom w regionach oraz delegowanie 3 przedstawicieli
na konferencje na Litwie i na Łotwie.

Jednocześnie Prezydium upoważnia:

Bogdana Bisia – Zastępcę Przewodniczącego KK NSZZ „Solidarność”,

Jerzego Jaworskiego – Skarbnika KK NSZZ „Solidarność”

do reprezentowania NSZZ „Solidarność” przed Liderem projektu i tym samym podejmowania decyzji wynikających z podpisania listu intencyjnego.

Do pobrania