Uchwała KK nr 21/23 ws. rozpatrzenia odwołania od Uchwały KKW Nr 1 z dnia 6 czerwca 2023 rokuws. odrzucenia Zastrzeżenia dotyczącego Wyborów władz Krajowej Sekcji Funkcjonariuszy i Pracowników Policji NSZZ „Solidarność”, przeprowadzonych podczas Walnego Zebrania Delegatów 8 maja 2023 roku, złożonego przez Mirosława Sobonia-Przewodniczącego Organizacji Międzyzakładowej NSZZ „Solidarność” Funkcjonariuszy i Pracowników Policji Regionu Śląsko-Dąbrowskiego NSZZ „Solidarność”

1. Na podstawie § 155 ust. 2 Ordynacji wyborczej NSZZ „Solidarność” Komisja Krajowa, po rozpatrzeniu odwołania od Uchwały KKW Nr 1 z dnia 6 czerwca 2023 roku ws. odrzucenia Zastrzeżenia dotyczącego Wyborów władz Krajowej Sekcji Funkcjonariuszy i Pracowników Policji NSZZ „Solidarność”, przeprowadzonych podczas Walnego Zebrania Delegatów 8 maja 2023 roku, złożonego przez Mirosława Sobonia – Przewodniczącego Organizacji Międzyzakładowej NSZZ „Solidarność” Funkcjonariuszy i Pracowników Policji Regionu Śląsko-DąbrowskiegoNSZZ „Solidarność” postanawia zaskarżoną uchwałę utrzymać w mocy.
2. Uchwała Komisji Krajowej NSZZ „Solidarność” jest ostateczna.

Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia.

Do pobrania