Uchwała KK nr 20/23 ws. zmian w Załączniku nr 2 do Uchwały KK nr 17/08 ws. zasad rejestracji i wyrejestrowywania oraz funkcjonowania branżowych jednostek organizacyjnych Związku

Komisja Krajowa NSZZ „Solidarność” postanawia wprowadzić następujące zmiany w Załączniku nr 2 do Uchwały KK nr 17/08 ws. zasad rejestracji i wyrejestrowywaniaoraz funkcjonowania branżowych jednostek organizacyjnych Związku:

§ 1

W wykazie krajowych sekretariatów branżowych i przypisanych im branż (sektorów gospodarki) wykreśla się pozycję 5 Krajowy Sekretariat Rolnictwa NSZZ „Solidarność”.

§ 2

W wykazie krajowych sekretariatów branżowych i przypisanych im branż (sektorów gospodarki) w pozycji 10, rubryka Nazwa branży (sektora gospodarki) otrzymuje brzmienie: Komunikacja miejska, ciepłownictwo, wodociągi i kanalizacja, gospodarka komunalna i mieszkaniowa, pożarnictwo, administracja rządowa i samorządowa, pracownicy i funkcjonariusze służb mundurowych, publiczne jednostki ubezpieczeń społecznych.

§ 3

W wykazie krajowych sekretariatów branżowych i przypisanych im branż (sektorów gospodarki) w pozycji 10, rubryka Przykłady zakładów (pracodawców) otrzymuje brzmienie: Zakłady komunikacji miejskiej, wodociągowe, ciepłownictwa i gospodarki komunalnej i mieszkaniowej, straż pożarna, urzędy skarbowe, administracja rządowa i samorządowa, pracownicy cywilni MON, pracownicy i funkcjonariusze służby więziennej, policji, straży granicznej, jednostki organizacyjne sądownictwa, rolnicze agencje rządowe, ZUS, KRUS.

§ 4

W wykazie krajowych sekretariatów branżowych i przypisanych im branż (sektorów gospodarki) w pozycji 12, w rubryce Nazwa branży (sektora gospodarki) po słowie ubezpieczenia skreśla się słowo społeczne.

§ 5

W wykazie krajowych sekretariatów branżowych i przypisanych im branż (sektorów gospodarki) w pozycji 3, w rubryce Nazwa branży (sektora gospodarki) po słowach zakłady wzajemne dopisuje się słowa: rolnictwo i dziedziny pokrewne.

§ 6

W wykazie krajowych sekretariatów branżowych i przypisanych im branż (sektorów gospodarki) w pozycji 3, w rubryce Przykłady zakładów (pracodawców) po słowach gry losowe skreśla się kropkę i po przecinku dopisuje się słowa: zakłady rolnicze.

§ 7

Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia.

Do pobrania