Solidarność Podbeskidzie Zmarł Tadeusz Wróbel

Zmarł Tadeusz Wróbel

Ze smutkiem przyjęliśmy wiadomość, że 14 maja 2021 roku odszedł od nas śp. TADEUSZ WRÓBEL, wieloletni członek „Solidarności” w Przedsiębiorstwie Komunalnym „Therma” w Bielsku-Białej, pełniący też przez wiele lat funkcję członka pocztu sztandarowego Regionu Podbeskidzie. Miał 88 lat.

Przez wiele lat Tadeusz Wróbel był niezawodnym członkiem pocztu, który ze sztandarem podbeskidzkiej „Solidarności” uczestniczył w wielu uroczystościach związkowych, religijnych i państwowych na terenie całego Podbeskidzia. „Zawsze mogłem liczyć na Tadeusza i jego obecność. Niezależnie od pory roku i pogody zawsze był gotowy stanąć z nami przy sztandarze” – wspomina Henryk Malik, wieloletni chorąży podbeskidzkiego sztandaru.

Rodzinie, przyjaciołom, współpracownikom i znajomym Zmarłego składamy wyrazy współczucia i solidarności w bólu.

Wieczny odpoczynek racz Mu dać Panie…

Pogrzeb śp. Tadeusza Wróbla odbędzie się w czwartek 20 marca 2021 r. o godz. 13.00 w kościele pw. Trójcy Przenajświętszej w Bielsku-Białej, a następnie na cmentarzu parafialnym przy ul. Grunwaldzkiej.