Solidarność Podbeskidzie Turniej piłkarski o puchar Przewodniczącego ZR rozstrzygnięty

Turniej piłkarski o puchar Przewodniczącego ZR rozstrzygnięty

6 września 2021 r.

W dniu 4 września br. na obiekcie sportowym klubu LKS Goleszów zostały rozegrane zawody piłkarskie o puchar Przewodniczącego Regionu Podbeskidzie NSZZ „Solidarność”. W turnieju wzięło udział blisko 120 zawodników reprezentujących organizacje związkowe z zakładów na terenie Podbeskidzia: Celma Indukta z Bielska-Białej, Proseat Bielsko-Biała, Belos Bielsko-Biała, PPG Cieszyn, ZGK w Cieszynie, Straż Miejska Cieszyn, Straż Pożarna Bielsko-Biała, Straż Pożarna Cieszyn, Kuźnia Polska Skoczów oraz organizacje z Sekcji Więziennictwa, tj. Zakład Karny Zabrze oraz Zakład Karny Gliwice.

Zwycięzcą turnieju została drużyna z Celmy Indukty, drugie miejsce zajęła Straż Pożarna z Bielska-Białej, a na najniższym stopniu podium uplasował się Zakład Karny z Zabrza, natomiast 4 miejsce zajęła Straż Pożarna z Cieszyna. Najlepszym strzelcem turnieju (z wynikiem 12 bramek) został Marek Skura reprezentujący Zakład Karny z Gliwic.

Przewodniczący ZR Marek Bogusz wręczył najlepszym drużynom puchary.

Składam serdeczne podziękowania gospodarzom obiektu w Goleszowie oraz wszystkim tym, którzy przyczynili się do sprawnej organizacji turnieju.

Michał Marek
Koordynator Oddziału Cieszyn