Solidarność Podbeskidzie Szkolenie dla związkowców z Podbeskidzia

Szkolenie dla związkowców z Podbeskidzia

Trzy dni trwały zajęcia, zorganizowane w Sandomierzu dla związkowców z „Solidarności” Regionu Podbeskidzie w ramach szkolenia „Rola przedstawicieli NSZZ Solidarność w procesie legislacji i stanowienia prawa pracy”, zorganizowanego przez Dział Szkoleń Komisji Krajowej NSZZ „Solidarność”.

sowaSzkolenie zostało zorganizowane w ramach unijnego projektu „Podnoszenie kompetencji eksperckich przedstawicieli NSZZ Solidarność umożliwiających czynny udział w procesie stanowienia prawa na wybranych aktach prawnych z zakresu prawa pracy oraz obejmujące rynek pracy”. W zajęciach, prowadzonych przez trenera dialogu społecznego dr Agnieszkę Lenartowicz-Łysik, wzięło udział blisko 20 związkowców, reprezentujących organizacje związkowe z podbeskidzkich spółek: Befado, Teksid, Grupa Kęty, Cabind, Belos-PLP, Celma-Indukta, Śrubena, FCA Poland, a także oświęcimski Oddział „Solidarności”. Wśród uczestników byli też przedstawiciele prezydium Zarządu Regionu na czele z przewodniczącym ZR Markiem Boguszem.

edh