Rajd za nami…

W sobotę, 8 września, szlakami Beskidu Żywieckiego przeszła ponad setka uczestników tegorocznej edycji Ogólnopolskiego Rajdu „Solidarności”, tradycyjnie organizowanego przez podbeskidzkich związkowców przy wsparciu Komisji Krajowej NSZZ „Solidarność”.

rajd 1

Na rajdowej mecie, usytuowanej przy schronisku turystycznym na Hali Boraczej, odprawiona została polowa Msza św. dla związkowców i ich rodzin. Tam też organizatorzy rajdu, w tym szef podbeskidzkiej „Solidarności”Marek Bogusz, wręczyli puchary dla najlepszych zespołów. Puchar Przewodniczącego ZR za pokonanie najdłuższej trasy (ze Złatnej) przypadł reprezentacji związkowców z bielskiej spółki ABB (d. Apena).

98

Z kolei puchar Przewodniczącego Komisji Krajowej dla najliczniejszej drużyny po raz kolejny przypadł związkowcom z „Solidarności” spółki Proseat z Bielska-Białej prowadzonej przez szefa tej organizacji Rafała Tyrałę. Był też konkurs wiedzy turystycznej (wygrał Leszek Caputa z Żywca).

„Serdecznie dziękuję wszystkim uczestnikom rajdu, którzy wyruszyli na rajdowe szlaki i zdecydowali się razem z nami aktywnie spędzić tę wrześniową sobotę. Do zobaczenia za rok”- powiedział po zakończeniu rajdu Marek Bogusz.

29796795995919291Sequence 03.00_00_31_20.Still005

Zdjęcia: Adam Budkiewicz/BTV Studio