Solidarność Podbeskidzie Najlepszy kandydat

Najlepszy kandydat

Nadchodzą opóźnione wybory prezydenckie. Zachęcając do jak najbardziej licznego udziału w głosowaniu przypominamy stanowisko Zarządu Regionu Podbeskidzie NSZZ „Solidarność” podjęte już 26 lutego 2020 roku, a dotyczące poparcia przez związkowców kandydatury Andrzeja Dudy w wyborach prezydenckich. Oto tekst tego dokumentu:

dudaMijające pięć lat prezydentury Andrzeja Dudy były czasem dobrym dla Polski i dla „Solidarności”. W tym czasie Prezydent Andrzej Duda zrealizował znakomitą większość związkowych postulatów, zapisanych w przedwyborczej Umowie Programowej, był też gwarantem skutecznego wprowadzania w życie zmian, przeprowadzanych przez parlamentarną większość. Ludzie pracy doczekali się realizacji postulatów, które przez lata bez skutku zgłaszali poprzedniej ekipie rządowej. W trakcie swej kadencji Prezydent Andrzej Duda był nie tylko rzecznikiem interesów ludzi pracy ale także orędownikiem autentycznego dialogu społecznego.

Zarząd Regionu Podbeskidzie NSZZ „Solidarność” wyraża przekonanie, że Andrzej Duda jest najlepszym kandydatem  w nadchodzących wyborach prezydenckich, kandydatem gwarantującym kontynuację  działań dobrych dla naszej Ojczyzny i dla ludzi pracy. Apelujemy do członków i sympatyków NSZZ „Solidarność” o poparcie tej kandydatury /…/.