10-06-2013

Rodzinna zabawa podbeskidzkiej "Solidarności"

W sobotę na terenie wokół hali pod Dębowcem w Bielsku-Białej spotkało się około dwóch i pół tysiąca członków oraz rodziny i sympatycy Regionu Podbeskidzie NSZZ "Solidarność".

- Na całym świecie jest tak, że związki to nie tylko praca, negocjacje czy strajki, ale też szukanie wspólnoty w takich okolicznościach jak dzisiaj. To chwila wytchnienia w rodzinnym gronie - mówi Marcin Tyrna, przewodniczący Zarządu Regionu Podbeskidzie NSZZ "Solidarność", organizatora imprezy.

Festyn Związkowy rozpoczął się o godzinie 15.00 przy pięknej, słonecznej pogodzie i już od pierwszej minuty całe rodziny nie mogły narzekać na nudę. Pod wielkim namiotem można było się posilić kiełbaską, karczkiem czy kwaśnicą. Wokół atrakcje trudno było zliczyć. Malowanie twarzy, strzelanie z łuku, procy czy paintballowego markera, zwiedzanie wioski rycerskiej, szaleństwa na trampolinach i dmuchanych zamkach, pokazy strażaków, grup ratowniczych i zawody ośrodka ruchu drogowego czy zachwycające dzieci wielkie, dmuchane bańki oraz przejażdżki na konikach i spotkania z maskotkami - wszystko to cieszyło się dużym powodzeniem.

(źródło: www.beskidzka24.pl)

Sponsorem medialnym naszego festynu była Prasa Beskidzka. Powyższe streszczenie najlepiej pokazuje, co działo się w trakcie corocznej imprezy rodzinnej, organizowanej przez Podbeskidzką "Solidarność".

Zarząd Regionu Podbeskidzie NSZZ "Solidarność" składa serdeczne podziękowania głównemu sponsorowi naszego festynu, którym był Powszechny Zakład Ubezpieczeń na Życie.
Składamy również podziękowania pozostałym sponsorom, takim jak:
- Poseł na Sejm RP Stanisław Szwed
- Paged Meble
- Spółdzielnia Pokój
- Philips
- Adler Polska Sp. z o. o.
- Magnum Beskidy
- Bank Pocztowy
- Miasteczko Twinpigs
- WORD
- MKZ NSZZ "Solidarność" Grupa Żywiec S.A.
- Befado
- CEVA LOGISTICS POLAND Sp. z o. o.
- Team Prevent
- Mini Bar Kurczak i Kufelek

Ponadto dziękujemy Akademii Fantastyki i Japońskich Sztuk Walki wraz ze sponsorami: Radosne Kucyki, Ekosun, Helios, Japan Motors, Alpin Hotel z Klasą, The Rally Legends Robi RC, BI-BI i Dream Park Ochaby - za pomoc w organizacji zabaw dla dzieci.

Szczególne podziękowania składamy Prezydentowi miasta Bielska-Białej Panu Jackowi Krywultowi, jak również dyrektorowi Bielskiego Centrum Kultury za okazaną pomoc i życzliwość w trakcie przygotowywania festynu rodzinnego.

Marek Bogusz