28-04-2014

Zawody Strzeleckie w Landku

26.04.2014 r. odbyły się zawody strzeleckie na strzelnicy myśliwskiej w Landku. Wzięło w nich udział 74 uczestników, zrzeszonych w organizacjach związkowych zarejestrowanych w Regionie Podbeskidzie NSZZ "Solidarność".
Zawody rozgrywane były w trzech konkurencjach. Po raz pierwszy nasze koleżanki i koledzy brali udział w konkurencji, strzelając ze strzelby gładko-lufowej (shotgun). W tej części naszych rozgrywek oddano 340 strzałów do rzutków. Najlepszy wynik uzyskał Łukasz Handzlik, zajmując pierwsze miejsce. Drugie miejsce zajął Jacek Domasik, a trzecie Sebastian Kałuża.
W strzelaniu z karabinka pneumatycznego pierwszy był Stanisław Marek, drugi Paweł Piwowarczyk, a trzecie miejsce wystrzelał Bartosz Mokrzycki.

Ostatnia konkurencja wymagała od uczestników nie tylko celnego oka, ale również sprawności fizycznej. Tor komandosa najszybciej pokonał Kamil Wierciński, drugie miejsce zajął Ryszard Hankus, a trzecie Jarosław Król.

W imieniu Zarządu Regionu Podbeskidzie NSZZ "Solidarność" składam podziękowania klubowi strzeleckiemu LOK ERMADOR (z siedzibą przy ZSSiO w Bielsku Białej przy ul Filarowej 52) za poniesiony trud w przygotowaniu strzelnicy i użyczenie broni.
Szczególne podziękowania kieruję do Wiesława Wrony, który nadzorował konkurencję z karabinu pneumatycznego, Robertowi Bartoszewskiemu, Tomaszowi i Damianowi Handzlikom za nadzór nad konkurencją w strzelaniu ze strzelby gładko-lufowej, jak również Robertowi Garboczowi za przygotowanie toru komandosa i pomoc w organizacji całych zawodów.

Członek Zarządu Regionu
Podbeskidzie NSZZ "Solidarność"