03-11-2014

Spotkanie Przewodniczących Oddziału Cieszyn

W dniu 29 października 2014 r. w biurze Oddziału Cieszyn NSZZ "Solidarność" odbyło się comiesięczne zebranie Przewodniczących, reprezentujących KZ NSZZ "S" z terenu Cieszyna. Wśród zaproszonych gości znalazła się Ewa Żak (Członek Zarządu Regionu Podbeskidzie NSZZ "Solidarność") - kandydatka na radną do Sejmiku Województwa Śląskiego oraz Jan Kawulok (Dyrektor Pogotowia Ratunkowego w Cieszynie) - również ubiegający się o mandat do Sejmiku Województwa. W trakcie dyskusji goście przedstawili swoje najważniejsze założenia programowe.

W spotkaniu wziął udział Przewodniczący Zarządu Regionu Marek Bogusz wraz ze Stanisławem Sołtysikiem, pełniącym funkcję skarbnika Zarządu Regionu. Przewodniczący Marek Bogusz, zabierając głos, przedstawił aktualne sprawy w Regonie i podsumował październikowy Wyborczy Zjazd Delegatów.

Przewodniczący przedstawili bieżącą sytuację w zakładach pracy. Szczególną uwagę zwrócono na Polifarb, gdzie trwają przygotowania do podjęcia akcji strajkowej w związku z trwającym sporem zbiorowym dotyczącym podwyżki płac. Informacje z pozostałych Komisji Zakładowych omówił Koordynator Oddziału Michał Marek.

Podczas spotkania odbyła się również prezentacja oferty handlowej produktów firmy Edenred, którą przedstawił Paweł Niziurski.

Oddział Cieszyn reprezentowali: PPG Polifarb - Przewodniczący KZ Mirosław Kitowski, Celma - Indukta - Władysław Krzempek, Oświata - Lidia Branny, ZGK - Zdzisław Jarosz, Terenowa Organizacja - Ryszard Madejski, ZZOZ w Cieszynie - Małgorzata Leśnik.

Koordynator O/Cieszyn
NSZZ "Solidarność"