18-07-2011

Turniej piłkarski "Solidarności"

W sobotę, 16 lipca 2011 r., na boisku "Orlik" w Bielsku-Białej odbył się kolejny turniej piłki nożnej, zorganizowany przez Zarząd Regionu Podbeskidzie NSZZ "Solidarność".
W rozgrywkach wzięły udział drużyny, wystawione przez organizacje związkowe, działające w spółkach: Adler Polska Sp. z o.o., Bulten Polska S.A., Cooper Standard Automotive Sp. z o.o., Fiat Auto Poland S.A., Grammer Automotive Polska Sp. z o.o., Miejski Zakład Komunikacyjny Bielsko-Biała, Nemak Poland Sp. z o.o., Paged Meble S.A. w Jasienicy i PEUH ZEC Carbon - Bielsko Sp. z o.o. Łącznie na boisku walczyło 9 drużyn.
Po zaciętej walce (nie obyło się bez serii rzutów karnych) pierwsze miejsce zajęła drużyna z Fiata, pokonując reprezentację Grammera (w ubiegłym roku była odwrotna kolejność!). Trzecie miejsce zajęła reprezentacja spółki Cooper, a tuż za podium znaleźli się piłkarze z Adlera.
Najlepszym strzelcem turnieju okazał się Marcin Świątek z Grammera, który strzelił w turnieju aż 12 bramek.
Puchary dla zwycięzców wręczyli Marcin Tyrna, przewodniczący Zarządu Regionu Podbeskidzie NSZZ "Solidarność", oraz poseł Stanisław Szwed. Głównym organizatorem turnieju był Marek Bogusz z Działu Promocji Związku.