Solidarność Podbeskidzie Żegnamy śp. Jana Wilczaka – aktualizacja

Żegnamy śp. Jana Wilczaka – aktualizacja

Z głębokim smutkiem przyjęliśmy wiadomość, że w środę 13 stycznia 2021 roku odszedł od nas do wieczności śp. Jan Wilczak, członek Zarządu Regionu Podbeskidzie NSZZ „Solidarność”. Tydzień wcześniej ukończył 82 lata. Pogrzeb odbędzie się w najbliższą sobotę.

Jan Wilczak był członkiem „Solidarności” od 1980 roku. Jego macierzystą organizacją związkową była komisja w Bielskiej Fabryce Maszyn Włókienniczych „Befama”. Od 1998 roku pełnił funkcję przewodniczącego Regionalnej Sekcji Emerytów i Rencistów NSZZ „Solidarność” Regionu Podbeskidzie, a od 2002 roku także członka Prezydium Krajowej Sekcji Emerytów i Rencistów. Od 2014 roku był również członkiem Zarządu Regionu Podbeskidzie NSZZ „Solidarność”.

Żegnamy dobrego, życzliwego człowieka. Wszystkich, których dotknęła ta śmierć, składamy wyrazy szczerego współczucia i solidarności w bólu.

Wieczne odpoczywanie racz Mu dać Panie!

Pogrzeb śp. Jana Wilczaka odbędzie się w sobotę, 16 stycznia, o godz. 14.00 w kościele pw. św. Michała Archanioła w Wilkowicach.