Solidarność Podbeskidzie Jest porozumienie w BBOSiR!

Jest porozumienie w BBOSiR!

O 300 złotych wzrosną płace całej załogi Bielsko-Bialskiego Ośrodka Sportu i Rekreacji. To efekt protestu „Solidarności” BBOSiRu i twardych negocjacji. Porozumienie zostało zawarte 15 listopada, a podwyżki wejdą w życie z dniem 1 grudnia br.

Od dłuższego już czasu związkowcy zgłaszali swym przełożonym problem niskich płac w Bielsko-Bialskim Ośrodku Sportu i Rekreacji. Były obietnice, ale żadnych efektów. W końcu „Solidarność” weszła w spór zbiorowy z jednym żądaniem – podwyżek płac. Pod koniec października oflagowane zostały wszystkie obiekty sportowe BBOSiR. Wkrótce odbyło się spotkanie związkowców z dyrekcją BBOSiR, a także z prezydentem Bielska-Białej. W wyniku negocjacji udało się wywalczyć podwyżki w wysokości 300 złotych na każdego z blisko stu pracowników BBOSiR. Kwota ta zostanie włączona do podstawy wynagradzania i wypłacana będzie od grudnia tego roku. Ponadto związkowcy uzyskali obietnicę przyszłych regulacji płacowych uwzględniających inflację.

fot. UM Bielsko-Biała