Solidarność Podbeskidzie Odświętne zebranie ZR

Odświętne zebranie ZR

W poniedziałek, 26 marca, odbyło się posiedzenie Zarządu Regionu Podbeskidzie NSZZ „Solidarność”. Była to okazja nie tylko do omówienia bieżących spraw, ale także do złożenia sobie wielkanocnych życzeń.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

W trakcie zebrania omówiono przebieg wyborów w podstawowych organizacjach związkowych, a także stan przygotowań do wyborczego zebrania regionalnego podbeskidzkiej „Solidarności”, które odbędzie się 15 czerwca w Bielsku-Białej. Przedstawiony też został szczegółowy program seminarium bhp, które zorganizowane zostanie 23 kwietnia z okazji dorocznego Światowego Dnia Pamięci Ofiar Wypadków przy Pracy i Chorób Zawodowych. Był też czas na omówienie sytuacji w poszczególnych zakładach pracy oraz promocyjnych działań, podejmowanych w ostatnim czasie przez nasz związek.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gośćmi marcowego zebrania ZR byli senator Andrzej Kamiński oraz wiceprzewodniczący Rady Miejskiej Bielska-Białej Przemysław Drabek, a także kapelan podbeskidzkiej „Solidarności” ks. prałat Zbigniew Powada oraz diecezjalny duszpasterz ludzi pracy ks. prałat Józef Oleszko. Kapłani nie tylko podzielili się z zebranymi wielkanocnymi refleksjami oraz przekazali swoje świąteczne życzenia, ale także podziękowali za stałą troskę o ludzi pracy, w tym szczególnie za doprowadzenie do ograniczenia handlu w niedziele.