Bożena Lauzer przewodniczącą „S” w Muzeum Zamku w Łańcucie

• Regiony
  • Autor: Admin

fot. wikipedia.org

6 marca odbyły się wybory w Organizacji Zakładowej NSZZ „Solidarność” przy Muzeum Zamku w Łańcucie.

Muzealnicy zdecydowali, że funkcję przewodniczącej KZ w kadencji 2023-2028 ponownie pełniła będzie Bożena Lauzer. W spotkaniu wziął udział Roman Jakim, przewodniczący Zarządu Regionu Rzeszowskiego NSZZ „Solidarność”. Nad prawidłowością wyborów czuwał Marek Uberman, przewodniczący Oddziału ZR w Łańcucie, który jest członkiem Regionalnej Komisji Wyborczej.

Trwają wybory

Do 31 marca 2023 r. odbywają się wybory m.in. władz podstawowych jednostek organizacyjnych NSZZ „Solidarność”, delegatów na walne zebranie delegatów regionu, delegatów na walne zebranie branżowej jednostki organizacyjnej Związku, w tym delegatów na walne zebranie krajowej jednostki branżowej Związku lub kongres krajowego sekretariatu branżowego, jeżeli podstawowa jednostka organizacyjna należy bezpośrednio do krajowej jednostki branżowej.

Wiosną wybierane będą władze regionalne i branżowe Związku oraz delegaci na Krajowy Zjazd Delegatów. To ciało z kolei jesienią tego roku wybierze krajowe władze NSZZ „Solidarność” na kadencję 2023-2028.

źródło: NSZZ „S” Region Rzeszowski