Spotkanie Przewodniczących Organizacji Solidarności Policji

• środa, 08 Czerwca 2022
  • Branże
  • Autor: Admin

7 czerwca w biurze Komisji Krajowej NSZZ „S” w Warszawie odbyło się spotkanie robocze Przewodniczących Organizacji Solidarności Policji.

W spotkaniu uczestniczyli też przedstawiciele władz krajowych Związku: Tadeusz Majchrowicz – zastępca przewodniczącego Komisji Krajowej, Ewa Zydorek – sekretarz Prezydium KK, i Bartłomiej Mickiewicz – przewodniczący Sekretariatu Służb Publicznych.

– Spotkanie zdominowały sprawy bieżące i przygotowania do wyborów Krajowej Sekcji Policji NSZZ „Solidarność”, ponieważ są spełnione wymagane warunki do rejestracji. Aktualnie już blisko 2000 funkcjonariuszy i pracowników cywilnych Policji zrzeszonych jest w naszym Związku – powiedział wyraźnie zadowolony z tego faktu zastępca przewodniczącego KK Tadeusz Majchrowicz.

Sekretarz Komisji Krajowej NSZZ „S” Ewa Zydorek wyraziła uznanie dla determinacji policjantów, którzy postanowili tak licznie wstąpić do Solidarności.

– Cieszy fakt, że wśród policjantów jest tak duże zainteresowanie przystąpieniem do NSZZ „Solidarność”. Nie spodziewaliśmy się tego, ponieważ jest to wyjątkowo trudny teren, gdzie od 30 lat funkcje jeden związek zawodowy. Osoby, które chciały działać na poziomie organizacji lub kraju miały przed sobą bardzo trudną drogę, aby zjednać sobie pracowników dotychczas funkcjonujących w innej organizacji. To duży heroizm z ich strony, że udało im się tak dużą grupę policjantów zapisać do „Solidarności” w Policji – oceniła Ewa Zydorek.

www.tysol.pl