Jaką korzyść dla firmy może przynieść doświadczony, starszy pracownik? Zobacz film „Rola Mentora”

• czwartek, 29 Kwietnia 2021
  • Zagranica
  • Autor: Admin

Zapraszamy do obejrzenia filmu „Rola Mentora”, który dla Komisji Krajowej NSZZ „Solidarność” wyprodukował „Tygodnik Solidarność”.

Filmik jest elementem kampanii promocyjnej projektu realizowanego przez Komisję Krajową NSZZ „Solidarność” pt: „Inicjowanie działań wdrażających autonomiczne porozumienie ramowe europejskich partnerów społecznych dotyczące aktywnego starzenia i podejścia międzypokoleniowego”. Jego celem jest wskazanie korzyści dla firmy z roli jaką może pełnić doświadczony, starszy pracownik względem nowo zatrudnionej osoby. W filmie w lekkiej formie przedstawione są propozycje rozwiązań prowadzących do budowania lepszej atmosfery współpracy przez m.in. dostosowywanie stanowiska pracy do zmieniających się z wiekiem potrzeb pracowników. Zawarte w filmie przykłady dotyczące dbałości pracodawcy o pracowników mogą być pomocne nie tylko pracodawcom, ale także liderom związkowym przy negocjowaniu regulaminów, układów zbiorowych czy innych regulacji w ich zakładzie pracy.