Podziękowali funkcjonariuszom broniącym granicy

• piątek, 29 Grudnia 2023
  • Branże
  • Autor: Admin

W Wigilię Bożego Narodzenia policjantów pełniących służbę na granicy z Białorusią odwiedzili związkowcy z Organizacji Międzyzakładowej NSZZ „Solidarność” Służby Więziennej Okręgu Białostockiego.

W dowód wdzięczności za wkład w nasze bezpieczeństwo funkcjonariusze otrzymali poczęstunek wigilijny i kartki świąteczne wykonane własnoręcznie przez dzieci z przedszkola publicznego nr 6 w Iławie.

„Dla funkcjonariuszy to ciężki okres”

Okres świąteczny jest niezwykle ciężki dla oddelegowanych funkcjonariuszy. Często pełnią oni służbę ponad 500 km od rodzinnego domu, nie mogąc w tych dniach być ze swoimi bliskimi. Inicjatywa związkowców NSZZ „Solidarność” miała pozwolić im chociaż na chwilę zapomnieć o tęsknocie za domem i najbliższymi oraz stworzyć namiastkę rodzinnej wigilii, która ich ominęła.

Poczęstunek zorganizowano m.in. dzięki pomocy Zarządu Regionu Podlaskiego NSZZ „Solidarność” oraz Krajowego Sekretariatu Służb Publicznych NSZZ „Solidarność”.

źródło: KSSP NSZZ „S”